Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Inicijativa Ne davimo Beograd podržala je građane o građanke Banovog brda koji su se danas okupili u odbrani parka na uglu Nikolaja Gogolja i Valjevske ulice zahtevajući da se zaustavi uništavanje ovog parka.

Kako navodi Ne davimo Beograd investitor je ponovo pokušao da sprovede uništavanje parka „na prevaru“.

„Pozivamo građane da pokažu solidarnost sa komšijama sa Banovog brda okupljanjem u 19 časova na uglu Nikolaja Gogolja i Valjevske kako bi sprečili dalje radove“, navode iz Ne davimo Beograd.

Kako ističu uprkos dogovoru komšija sa gradskim i opštinskim vlastima da se radovi u ovom parku neće sprovoditi na silu i van dogovora sa komšijama, investitor je uz ogromno i privatno i policijsko obezbeđenje upao na lokaciju i bez investitorske table započeo radove.

„Podsećamo da se stanari Požeške ulice od broja 158 do 160 već duže vreme bore da spreče gradnju u parkiću između zgrada, nakon što su bez ikakve najave investitori uleteli i posekli 17 stabala i potpuno uništili zelenu površinu. Građani i građanke koji se opiru samovolji investitora često su meta fizičkih napada, ali i pravnog gonjenja, a bahati investitori uživaju svu moguću podršku. Podsećamo da je inicijativa za odbranu ove zelene površine – Sačuvajmo naš parkić nedavno dobila i prestižnu i najstariju nagradu u Srbiji iz oblasti ekologije „ZELENI LIST“ pod pokroviteljstvom Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine zbog svog rada“, saopštili su iz Inicijative.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare