Despota Stefana, ulica, radovi, protest, Ne davimo Beograd
Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predstavnici Pokreta Ne davimo Beograd predali su danas gradskoj upravi primedbe na predloženi plan linija budućeg metroa, iako su svesni, kako su ocenili, da se gradski čelnici ponašaju kao da je već sve odlučeno, mada je u toku javni uvid kako bi se čuli komentari i prihvatilo najbolje rešenje.

Oni su, u obraćanju ispred sedišta uprave grada, upozorili da taj plan „spaja prazne livade“ i „nije u interesu gradjana već kapitala“.

Predstavnik pokreta Dobrica Veselinović naveo je da taj plan zaobilazi velika gradska naselja kao što su – Petlovo brdo, Žarkovo, Banovo brdo, tako da su, uz primedbe, predati i potpisi gradjana iz ovih naselja.

Precizirao je i da predložene linije metroa zaobilaze Klinički centar i Vukov spomenik, mada bi bilo logično da se poveže sa Begradskim vozom, niti se povezuju sa glavom železničkom stanicom u Prokopu.

„To je skadalozno i treba promeniti“, naglasio Veselinović, dodajući da se predloženim planom metroa nepotrebno i to izuzetno visoko uvećavaju troškovi.

Koordinator pokreta za saobraćaj Zoran Bukvić je istakao da je u svetu cilj metroa da se do posla, škole i drugih najbitnijih mesta stiže za najdalje trideset minuta, što se sa ovim planom neće desiti, jer se, kazao je, na rešava problem sada najopterećenijih pravca.

On je istakao i da se predložene linije metroa seku na pogrešnim mestima, pa umesto na Trgu Republike to bi činile kod Beograda na vodi.

„Kakav interes građanin ima da se ide tamo. Njima je potreban prevoz do pozorišta, muzeja, da završavaju admistrativne poslove, na autobusku i železničku stanicu. To je sve ovim predlogom metroa izostavljeno“, napomenuo je Bukvić, navodeći da će stanovnici Beograda na vodi pe svega koristiti svoja kola.

Predstavnici Pokreta Ne davimo Beograd pozvali su građane da se 12. oktobra sa njima pojave na sednici Komisije za planove Skupštine grada Beograda, u zgradi Gradske uprave, kako bi zajedno branili predloge za bolji metro.

BONUS VIDEO Sićve011 mobilnom kancelarijom po lajkove građana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare