Ne davimo Beograd, Četvrta skupština pokreta Ne davimo Beograd
Dobrica Veselinović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Istekom roka za podnošenje prigovora povodom petog glasanja na biračkom mestu broj 6 u Velikom Trnovcu, saga oko parlamentarnih izbora je nakon tri meseca konačno završena.

„Pozivamo vlast da nakon zvanične potvrde od strane Republičke izborne komisije u najkraćem mogućem roku sazove konstitutivnu sednicu Narodne Skupštine i opominjemo ih da ne pribegavaju prethodnim zloupotrebama sa rokovima koje smo imali prilike da vidimo tokom prethodna tri meseca“, saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

Dodaje se da se time i zvanično došlo pred kraj procesa bezočne zloupotrebe institucija i procedura od strane SNS-a i SPS-a, a sve s ciljem kupovine vremena i bežanja od odgovornosti kroz odlaganje konstituisanja novog saziva Narodne Skupštine i formiranja vladajuće većine.

„Koliko god da pokušava da manipuliše izbornim procesom, Aleksandar Vučić ne može pobeći od suočavanja sa teškim odlukama u suženom manevarskom prostoru za koji je sam odgovoran“, navodi se i dodaje:

„Nakon dve godine nereprezentativnog parlamenta sačinjenog od svih stranaka vlasti, sledi novi i drugačiji saziv Narodne Skupštine koji će posle dugo vremena predstavljati izazov za autoritarni i mafijaški režim. Republički parlament će po prvi put imati novu zeleno-levu političku snagu koja će i kroz institucije nastaviti borbu za javni interes i građanima i građankama pružiti alternativu u odnosu na destruktivnu politiku SNS-a koja se sprovodi već punih deset godina“.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare