Deponija Vinca
Deponija Vinča Foto:FoNet/Beoinfo

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas kako godinama upozorava da Grad Beograd ne može da kontroliše sve aspekte poslovanja privatnog konzorcijuma koji upravlja deponijom u Vinči, kao ni zagađenje koje će biti emitovano izgradnjom spalionice, što je sada potvrdio i Gradski sekretarijat za zaštitu životne sredine.

Taj sekretarijat, kako je navedeno u saopštenju, planira da angažuje privatnu firmu za stručni nadzor Ugovora o pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinča.

Privatna firma bi, u naredne tri godine, trebalo da nadzire da li će konzorcijum privatnih kompanija – SUEZ Group, I-Environment Investments limited i zajedničko preduzeće Beo Čista Energija, obavljati posao u skladu sa ugovorom i u najboljem interesu stanovnika Beograda.

Umesto da institucije kontrolišu rad stranog konzorcijuma kome je poverena važna delatnost od javnog značaja, oni će iz džepa građana plaćati još jednu privatnu firmu kako bi radila posao gradske uprave koju plaćaju svi poreski obveznici, ukazuje Ne davimo Beograd.

Grad Beograd će, kako je navedeno, godišnje izdvajati najmanje 40 miliona evra za ovaj posao, što u zbiru za 30 godina koliko traje ugovor, četiri puta prevazilazi ulaganje privatnog investitor

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare