Foto: Promo

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) osudilo je danas kampanju tabloida protiv istraživačkog portala KRIK iz Beograda i zatražilo "hitnu reakciju" svih nadležnih institucija.

„Upozoravamo sve nadležne institucije da ovakvi napadi mogu imati ozbiljne posledice, jer ponovo crtaju metu na novinarima koji pišu o korupciji i kriminalu u koje je Srbija ogrezla poslednjih godina. Posebno pozivamo Tužilaštvo da reaguje na ove napade, kao i celu zajednicu da se uključi, kako bi u Srbiji bila zaštićena sloboda medija i govora“, navedeno je u saopštenju NDNV.

Podsetili su da se KRIK godinama bavi otkrivanjem veza između kriminalnih grupa, korupcije i ljudi u vrhu vlasti i dodali da se zbog toga opet putem tabloida i drugih medija, kako su naveli, „jezivim napadima“ pokušava da se prikrije ozbiljnost činjenica iznetih u novinarskim tekstovima KRIK-a.

NDNV je podsetio da se napadi na KRIK i na nezavisne medije u Srbiji dešavaju često, a većina tih napada prođe nekažnjeno.

„Pozivamo i građane da pokažu solidarnost sa novinarima, kao i da napade na redakciju KRIK-a razumeju kao napad na njihovo pravo da budu informisani“, navedeno je.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar