Goran Vesic
Goran Vesić Foto:BETAPHOTO/EMIL VAS

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da se protivi izgradnji spomenika Despotu Stefanu Lazareviću, jer se on podiže na "ličnu inicijativu" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, umesto da se taj novac uloži u osnovne potrebe Beograđana, kao što je kanalizacija.

„Taj spomenik se podiže na ličnu inicijativu (zamenika gradonačelnika Beograda) Gorana Vesića, koji ga je predložio kao građanin, a odluku o njegovoj izgradnji doneo je Goran Vesić kao deo naprednjačke vlasti i zamenik gradonačelnika, a sprovodi ga Goran Vesić kao predsedavajuči odbora za izgradnju spomenika. Ovo je Vesićev spomenik Vesiću“, ocenio je taj pokret.

Kako je navedeno u saopštenju, spomenik je „netransparentno“ trošenje ogromne količine javnih sredstava Beograđana, koji nemaju osnovne potrebe zadovoljene, kao što je kanalizacija.

Na levoj obali Dunava, nekoliko kilometara od tog spomenika, nalazi se kanalizacija čije se saniranje „građanima godinama obećava“.

„Stanje u tim kanalima je toliko teško da u naseljima plivaju fekalije, a posle malo veće kiše, dešavaju se izlivanja i poplave“, naveo je taj pokret.

Da gradska vlast brine o građanima, uložila bi u to da ljudi „žive zdravo i dobro“, dodao je pokret.

Kako su mediji preneli, spomenik despotu Stefanu Lazareviću nalaziće se na skveru između ulica Bulevar despota Stefana, Gundulićevog venca, Drinčićeve i Palmotićeve.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar