Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Incijativa Ne davimo Beograd najavila je da će danas u Jagodini pokazati solidarnost sa ženama u tom gradu i sa potprednicom Stranke slobode i pravde Marinikom Tepić koja će policiji dati izjavu povodom navoda o podvodjenju žena u kojem je učestvovao Dragan Marković Palma.

„Ovo je je još jedan u nizu slučajeva zloupotrebe moći radi seksualne eksploatacije žena i devojčica, slično kao što smo videli u slučaju Milutina Jeličića Jutke. I ovoga puta lokalni moćnik podmeće žene u svoju odbranu jer je blizu 400 žena tužilo Mariniku Tepić i ne preza od daljeg ucenjivanja i ponižavanja žena“, navela je ova organizacija.

Kako je u saopštenju dodala ta Inicijativa, „Palmin slučaj“ pokazuje da tek predstoji borba sa drugim moćnicima koji zloupotrebljavaju svoj položaj, ali da će podrška javnosti podstaći žene da istupe i prijave seksualnu eksploataciju.

„Sve osobe koje imaju informacije u slučaju ili su potencijalne žrtve pozivamo da se anonimno jave organizacijama koje se bave trgovinom ljudima. To mogu učiniti pozivom na SOS telefon Astre 011 7850800 ili 0800 101 201“, poručeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare