Dobrica Veselinović/Foto: Ne davimo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd ističe da "korumpirana i nesposobna vlast grada Beograda" mora da ode kako bi se sačuvali životi i imovina građana i građanki Beograda. Oni su poručili gradonačelniku prestonice Zoranu Radojičiću da napusti funkciju i da preposti vođenje grada onima koji, prema njihovim rečima, znaju to da rade.

„Kao i svake godine, Beograd je i večeras potopljen. Bez obzira na količinu padavina, dužinu trajanja kiše, ulice postaju potoci, a bulevari reke. To dalje dovodi do kolapsa u saobraćaju, nestanka električne energije struje, ali i ogromnih šteta na imovini građana i građanki, koje je moguće predvideti i sprečiti“, poručuje Inicijativa u svom saopštenju.

Oni dodaju da nikakvi spinovi, zataškavanje i prebacivanje odgovornosti ne mogu da sakriju činjenicu da je glavni grad Srbije ponovo uništen usled nebrige i nemara koji traje godinama.

„Nestručne i koruptivne rekonstrukcije ulica, zapušteni oluci i slivnici, dotrajali krovovi, odlaganje rešavanja problema otpadnih voda, smanjivanje uloge stručnih lica u rešenjima, smanjen broj terenskih radnika gradskih službi, masovna seča drveća i beskonačno smanjivanje zelenih površina u gradu, dovode do velikih problema čim padne veća kiša. Svakog proleća građani i građanke sa razlogom strepe od običnih pljuskova, koji sve češće dovode do paralisanja Beograda“, naveli su iz ove organizacije.