Foto: Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd pozvao je policiju da objasni kako je moguće da su, prilikom današnjeg prinudnog iseljenja porodice Lalović, pred očima jednog čitavog kordona policije, nasilnici i provokatori, bez posledica, fizički nasrnuli na aktiviste i aktivistkinje Združene akcije Krov nad glavom.

„Prinudno iseljenje porodice Lalović pokazatelj je da se u našoj državi zakoni poput Zakona o izvršenju i obezbeđenju pišu i primenjuju tako da porodice završavaju na ulici, a aktivisti i aktivistkinje bivaju kažnjeni samo zato što su solidarni i staju u njihovu odbranu“, navodi se u saopštenju.

Po ko zna koji put, svedoci smo stavljanja policije, vojne policije, Hitne pomoći i vatrogasne službe u funkciju nasilja nad običnim građanima, tj. izbacivanja porodica iz jedinog doma u toku pandemije.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da su današnjem iseljenju asistirali i provokatori i nasilnici, koji ne samo da su pretili i nasrnuli na aktiviste, već su i čoveku koji je u očaju pokušao da izvrši samoubisto dobacivali da to i treba da uradi i pozivali ga da skoči sa terase, ističe se u saopštenju.

„Policija nije ostala nema na protivljenje aktivista iseljenju, već je pet aktivista uhapšeno i pisane su im prekršajne prijave“, ukazuje Ne davimo Beograd.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar