Foto: Ne davimo Beograd

Ukoliko gradska vlast na čelu sa Goranom Vesićem ne zna da upravlja javnom imovinom tako da ona ne stvara gubitke, treba da se skloni i prepusti mesto onima koji će umeti i da sačuvaju simbole Beograda, ali i da ne dozvole da zbog katastrofalnog vođenja zapadnu u dugove i budu ruinirani kao što je to sada slučaj, saopštio je Ne davimo Beograd.

Inicijativa Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju.

„Činjenica da Goran Vesić ističe gubitke Sava Centra, nije razlog za prodaju, već za smenu odgovornih i promenu načina funkcionisanja ovog značajnog gradskog dobra. Gradska vlast je svesno dovela do toga da stanje u Sava Centru, ali i u Beograđanki bude loše, kako bi onda upravo ovakvim argumentima pravdala prodaju. Odgovornost za gubitke je na kriminalnoj vlasti koja je godinama, lošim upravljanjem i partijskim zapošljavanjem, svesno dovodila do zaduženja i ivice propasti“, navodi se u saopštenju ove inicijative i dodaje:

„Neprestanim zaduživanjima sa jedne, a rasprodajom, privatizacijom i otimanjem javnih dobara sa druge strane, Vesić vodi Beograd u sigurnu propast. Zadatak gradskih vlasti nije da podobnim investitorima omogućavaju ekstra zaradu, već da zaštite i unaprede javna dobra.“

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako je navedeno, brojni primeri iz zemlje i inostranstva govore nam da je moguće i poželjno da javni sektor bude efikasan i finansijski održiv, ali da je brana tome koruptivno i nesavesno upravljanje.

„Od Vesića smo do sada jedino mogli da vidimo seču stabala, krčenje šume, betoniranje parkova, uzurpaciju obala, loše izvedene rekonstrukcije ulica i skandalozno ugrožavanje kulturno-istorijskih dobara. U svemu ovome on je apsolutni šampion i zato smo mu na Trgu Republike i postavili spomenik (foto u prilogu). Zahtevamo da zamenik gradonačelnika, zajedno sa svojim pionom Zoranom Radojičićem hitno podnese ostavku, i odgovara za svoja štetna dela“, zaključuju iz Ne davimo Beograd.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar