Kreni-Promeni Savo Manojlović Foto:Milos Tesic/ATAImages

Izborna komisija Gradske opštine (GO) Rakovica odbila je danas proglašenje liste "Kreni-promeni" koju predvodi Savo Manojlović.

U rešenju koje je objavljeno na sajtu RIK-a navodi se da se odbija proglašenje lista „Dr Savo Manojlović-I ja sam Rakovica-Kreni-promeni“ jer nisu u predviđenom roku dostavili najmanje 53 nedostajaće pravno valjane overene pismene izjave birača.

Komisija je pre nekoliko dana utvrdila da se ovo desilo, zatražila ispravku kako bi se lista proglasila,, ali je na kraju utvrdila da nije došlo do promena zbog čega nije mogla da proglasi listu.

Identična situacija desila se juče kada je odlučeno da se ne proglasi lista „Kreni-promeni“ na Starom Gradu.

Lider pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović, koji je ujedno i kandidat ove političke organizacije za gradonačelnika Beograda, napisao je na društvenoj mreži X da će najverovatnije ići na blokadu izbora koji su planirani za 2. jun.

„Dve izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa – kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre. Na jednoj opštini je poništeno skoro pola potpisa Kreni-promeni – jer su se pre toga uz nameštaljku i falsifikovanje sa overivačima našli na drugim listama. Ovo je šansa da se i deo opozicije koji bojkotuje izbore kod kuće i u Skupštini gde primaju milion evra godišnje, ujedini sa narodnom koji će biti na blokadi“, napisao je Manojlović.

Nedavno, Manojlović je na konferenciji za medije izjavio da ako do petka u 12 sati ne budu proglašene sve liste „Kreni-promeni“ i „Biramo Beograd“ da će biti blokada 2. juna.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare