Foto: Promo

Beogradski odbor stranke Srbija centar (SRCE) saopštio je danas da stanovnici naselja Miljakovac 3 u beogradskoj opštini Rakovica nisu dobili kanalizaciju, koja im je obećana još 2012. godine.

„Stanovnici Miljakovca 3 u Rakovici poverovali su te izborne 2012. godine u politička obećanja Srpske napredne stranke da će dobiti kanalizaciju, crkvu, zgradu mesne zajednice, vrtić i druge infrastrukturne objekte koje jedno naselje čine pristojnim mestom za život. Od svega, ostala su samo obećanja“, navodi SRCE u saopštenju.

Kako dodaju, posle 11 godina većina stambenih objekata ovog, ali i okolnih naselja poput Sunčanog brega, funkcioniše po principu odvodnih cevi iz septičkih jama koje pune obližnje potoke, a koji zatim preko sliva Topčiderske reke neprečišćeni dospevaju u reku Savu. Dodatne probleme kod nerešavanja ovog problema stvara i ekspanzija investitorske urbanizacije sa divljom i neplanskom gradnjom.

Pročitajte još

„Radovi na kanalizacionoj mreži pokazali su se kao preveliki zalogaj za aktuelnu vlast. Fantomski gradonačelnik Vesić i njegova SNS pomsilili su da imaju uspešan model manipulacije biračima ovog naselja, pa su oprobani recept primenjivali kod svakih narednih izbora, da bi tek 2022. godine došli da se slikaju uz raskopane ulice i nekoliko metara položenih kanalizacionih cevi. Do tada su čitavu deceniju samo prolongirali rokove završetka radova na investitorskim tablama, obećavali nove etape, faze i planove, a izgovore tražili u epidemijama, finansijama i zakonskoj regulativi“, ocenjuju iz beogradskog stranke SRCE.

Do kraja 2023. godine na kanalizacionu mrežu priključen je tek neznatan broj ulica sa malim brojem objekata. Najveći deo ovog naselja ni danas nema kanalizacionu mrežu, koristi septičke jame koje cevima ilegalno ispuštaju u slivove potoka i reka, čak i do izvora Manastira Rakovica. 

„Nameravamo da iz budžeta Grada Beograda opredelimo neophodna sredstva za rešavanje problema kanalizacione mreže u ovom i drugim naseljima sa sličnim problemima. Zalagaćemo se da Beograd vrati Beograđanima ono što su oni ulagali u grad i da im omogući da ostvare sva svoja prava nakon što su pošteno i bez pogovora godinama ispunjavali svoje obaveze. Prava stanovnika jedne evropske prestonice u 21. veku ne mogu se razlikovati od prava stanovnika drugih prestonica. To je najmanje što Beograd i Srbija zaslužuju i to je najmanje što svaka vlast mora da ispuni“, navodi stranka SRCE.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar