Foto: Privatna arhiva

Protiv advokatice Vere Palinkaš podneta je prijava pred disciplinskim tužiocem Advokatske komore u Šabcu, jer je u novembru prošle godine u šabačkom restoranu "Euforija" tražila od orkestra da odsvira pesmu "Pada vlada", čiji je autor Momčilo Bajagić Bajaga.

Iako joj muzička želja nije ispunjena, to nije sprečilo advokata iz Valjeva Miloša Mandića da je prijavi šabačkoj Advokatskoj komori zbog „nepristojnog ponašanja i narušavanja ugleda profesije“.

„Prijava je podneta 9. marta, samo dan nakon što sam kao predstavnik liste Nebojše Zelenovića u Gradskoj izbornoj komisiji osporila validnost izborne liste SNS tražeći da ona bude dopunjena. Indikativno je što niko iz Šapca nije hteo da potiše prijavu, pa su poturili Valjevce“, objašnjava Palinkaš.

Ona navodi da je 22. novembra prošle godine bio sastanak Advokatske komore u Šapcu kad je došlo do sukoba nje i onih koji su naklonjeni vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

„Više puta sam osporavala rad tog tela, zato što je i tamo SNS na vlasti. Nakon sastanka, spustili smo se u salu restorana „Euforija“, gde sam tražila od harmonikaša da mi odsvira pesmu „Pada vlada“. On mi je rekao da će to učiniti kasnije, a ja sam mu to platila. Prošlo je više od pola sata, a on je nije izveo, te sam ga upitala zašto je uzeo novac za pesmu kad neće da je odvsira. Takođe, rekla sam mu da imam utisak da se plaši da to učini“, kazala je Palinkaš, ističući da nikoga tada vređala i psovala.

„Čudno je to što me nije prijavio čovek koji je bio navodno vređan, već neko drugi“, objašnjava ona.

Palinkaš opisuje da je oduvek predstavljala opasnost za lokalne predstavnike SNS, jer je, kako navodi, postavljala pitanja koja im nisu bila prijatna.

„Ovo je sve politički pritisak kako bih se ja zaplašila. Za prijavu koja mi se stavlja na teret propisana je ili novčana kazna, ili brisanje iz registra. Ipak, mislim da se to ‘brisanje’ ne može dogoditi, već da je sve ovo pokušaj da se postigne neki utisak u javnosti“, objašnjava Palinkaš, uz ogradu da je u Srbiji, ipak, sve moguće.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram