Narodna stranka prikupljanje potpisa
Narodna stranka prikupljanje potpisa Foto:FoNet/Božana Pavlica

Svaki put kad radnici Kolubare izađu na protestni zbor, to je znak da je u Srbiji nešto trulo do pucanja i tako je to oduvek bez obzira ko je pokrenuo radnike - sindikat, deo sindikata, poslovodstvo Kolubare, EPS, nadležni ministar ili nenadležni predsednik države, saopštio je Opštinski odbor Narodne stranke u Lazarevcu.

Egzistencijalna sigurnost većine građana Lazarevca i energetska bezbednost države lome se kroz sukob interesa različitih klika unutar vlasti Srpske napredne stranke, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još...

Ističe se da su njihovi interesi, bez obzira da li su uvezani sa domaćim mešetarima u energetskom sektoru ili sa moćnim stranim lobijima u tom sektoru, nesumnjivo suprotni dugoročnim interesima ne samo građana Lazarevca, nego i Srbije kao države, a da je ministarka Zorana Mihajlović samo trenutni izvršilac radova na guranju Srbije u energetsku zavisnost.

Narodna stranka ukazuje da je cena energije bitan faktor konkurentnosti svega što proizvodimo u našoj zemlji i da ne smemo da se odreknemo uglja kao našeg ogromnog resursa, ali da to ne znači da treba žrtvujemo zdravlje nacije.

Čak i Mihajlović dobro zna za moderne tehnologije u izgradnji termoelektrana koje su implementirane u novim postrojenjima na Balkanu, a koje su u skladu se evropskim ekološkim standardima, navodi se u saopštenju.

S druge strane, ono što smo videli na zboru radnika Kolubare je manipulisanje strahom radnika u funkciji obračuna unutar vladajuće stranke. Lazarevčani su to prepoznali jer im se to ne dešava prvi put. Niti će biti otpuštanja radnika, niti odustajanja od uglja, a još manje od borbe za dostizanje ekoloških standarda, stav Narodne stranke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar