Foto: Promo

Narodna stranka saopštila je danas da podnosi tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uvođenja policijskog časa i ograničenja slobode kretanja građana, garantovane Ustavom Srbije. 

„Vučić je proglasio pobedu nad koronom, a sada nas ponovo sve zatvara u kućni pritvor i namerava da po ko zna koji put svali odgovornost na građane Srbije. On je zbog njegovih lažnih izbora doveo građane u zabludu i ugrozio njihove živote“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

„Pozivamo sve građane da u sredu, 8. jula, u 18 časova dođu na plato ispred Filozofskog fakulteta na protest protiv uvođenja suludog policijskog časa i da tom prilikom obavezno nose maske i budu na propisnom međusobnom rastojanju“, dodaje se u saopštenju.

Narodna stranka je pozvala građane i da podrže peticiju koju je moguće potpisati preko interneta i priključe se tužbi protiv diktature Aleksandra Vučića i gaženja osnovnih ljudskih prava i sloboda.

Policijski čas i zabrana građanima da izlaze iz svojih domova i u vanrednom stanju bile neustavne i nezakonite mere, koje su u mnogim konkretnim slučajevima imale karakteristike nečovečnog postupanja i mučenja, navodi se u saopštenju.

„U vanrednoj situaciji takve mere, takođe, nemaju nikakav osnov u pozitivnom pravu. Preduzećemo sve raspoložive pravne aktivnosti pred domaćim i međunarodnim sudskim instancama, uključujući i građanske tužbe, i tražiti ukidanje i zabranu ubuduće ovakvih mera, ali i pravično zadovoljenje zbog povrede ljudskih prava i sloboda“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare