Foto: Narodna stranka

Narodna stranka je danas predala listu za pokrajinske izbore u Vojvodini, a čiji nosilac je Siniša Kovačević, saopštila je ta politička partija.

U saopštenju piše da je listu „Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ za izbore za skupštinu Vojvodine podržalo 4.600 građana i da je predata Pokrajinskoj izbornoj komisiji.

„Nastupićemo pod rednim brojem 10, što je odlično mesto sa pozicije profesora univerziteta i studenta“, kazao je Kovačević, inače potpredsednik Narodne stranke.

Naglasio je da će zalagati za reševanje problema s vodom za piće u Vojvodini.

„Listu smo predali sa nadom da ćemo uspeti da Vojvodini, kada budemo odlučivali i budemo u parlamentu, pomognemo da ne bude žedna, jer dve trećine Vojvodine ne pije kvalitetnu vodu, a trećina koja pije zdravu vodu pije je iz azbestnih cevi“, rekao je Kovačević.

Kovačević, koji se rodio u Vojvodini, u njoj odrastao i u njoj živi, istakao je da je Vojvodina potpuno nespremna za poljoprivredni procvat i da pomogne poljoprivredniku.

Kazao je i da „Vojvodina mora da se pripremi za klimatske armagedonske promene koje predstoje, te da neophodno pokrenuti i velike investicije za navodnjavanje.

„Ona polako postaje prostor starosti i sve je manje mladih, bojim se da ih uskoro neće ni biti, a u selima je svaka druga kuća napuštena i svaka treća urušena“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, to su stvari koje se ne smeju dozvoliti.

„Vojvodina bi trebalo da bude lokomotiva srpskog razvoja i da proizvodi dovoljno kvalitetne i organske hrane da hrani polovinu Evrope“, rekao je Kovačević.

***
BONUS VIDEO – STAV: Izborna lista nacionalne manjine „Ujedinjeni za pravdu – SPP – DHSV“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar