Vuk Jeremic
Vuk Jeremić Foto:BETAPHOTO/NARODNA STRANKA

Narodna stranka najavila je danas da će pokrenuti pred Agencijom za privatizaciju postupak za raskid privatizacije PKB-a, koji je kompanija Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kupila za 107 miliona evra.

Kako je navedeno u saopštenju, postupak će biti pokrenut pošto je prethodno PKB pre privatizacije „namerno oštećen za 550 miliona evra“.

„Al Dahra nije ispunila nijedan od uslova propisanih obavezujućim ugovorom sa državom, po kojem je bila obavezna da uloži 30 miliona evra i da zadrži isti obim i kvalitet proizvodnje, a sa druge strane je ukinula 10 gazdinstava, dok država ne reaguje na ocigledne nepravilnosti“, rekao televiziji N1 Borislav Borović iz NS, navodi se u saopštenju.

Borovic je rekao da 1. novembra ističu obaveze Al Dahre prema državi Srbiji i da posle toga ta kompanija „može da radi šta hoće.

Borovic je naveo da je NS u poslednjih godinu i po dana prikupljala dokumente i da je ustanovila veliki broj nepravilnosti i tokom privatizacije PKB-a i nakon što je ta kompanija prodata Al Dahri.

„Nadležni organi moraju detaljno da ispitaju ceo proces, koji je počeo 2014. godine odlukom Vlade Srbije da subvencioniše samo 300 krava u PKB-u od ukupno 8.300 krava, što znači da subvencijom nije obuhvaćeno 8.000 krava, čime je PKB direktno ugrožen“, tvrdi Borović.

Agencija za privatizaciju je, u skladu sa Zakonom o privatizaciji, prestala sa radom 29. januara 2016. godine.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare