Stefan Jovanović i Zdravko Ponoš Foto: A.K./ATAImages/Ivan Dinić/Nova

Portparol i poslanik Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je večeras da nema razloga da se razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne ispuni zahteve građana koji svake nedelje protestuju protiv nasilja u Beogradu.

„Zahtevi su jasno formulisani. Ukidanje rijaliti programa je već ispunio, ali tu su i ukidanje nacionalnih frekvencija za Pink i Hepi televiziju, smena Bratislava Gašića sa mesta ministra unutrašnjih poslova i drugo“, rekao je Jovanović za televiziju N1.

On je rekao da mu se čini da su posetioci večerašnjeg mitinga „Srbija nade“ u Beogradu bili iznenađeni zbog toga što je govor predsednika Vučića „kratko trajao i bio bez suštinskih poruka“.

Lider Pokreta „Srbija centar“ (SRCE) Zdravko Ponoš je rekao da Vučić nije uputio iskren poziv opoziciji ali da bi, i da nije bilo tako, preduslov za dijalog bio ispunjenje elementarnih zahteva.

„Ti zahtevi treba da evoluiraju i da se priča o prelaznoj Vladi, a Vučić je jedino to rekao da ne dolazi u obzir. Iako samo tako može da se prevaziđe kriza“, rekao je Ponoš.

Lider pokreta SRCE je dodao da je važno da se razgovara o tome kako da se uđe u tranzicioni period, kako bi se ponovo obezbedilo funkcionisanje državnih institucija u zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je ranije večeras opozicione političare koji su inicirali protest „Srbija protiv nasilja“ na razgovore, navodeći da su njegova „vrata otvorena“ već od subote.

Na mitingu „Srbija nade“ u centru Beograda, Vučić je dodao da nikada neće pristati na formiranje prelazne Vlade.

BONUS VIDEO: Ljudi odlaze sa skupa SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar