Foto:Newsmax Adria

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da ta stranka nije predsedniku Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću predala platformu za pregovore o izbornim uslovima uz posredovanje EU jer je Dačić "druga strana u pregovorima, odnosno strana vlasti".

„Nema apsolutno nikakvog razloga da mi drugoj strani u pregovorima predajemo platformu. Narodna stranka ima platformu koju je izradila zajedno sa strankama i organizacijama koje su ostale u Udruženoj opoziciji Srbije i dobila je njihovo poverenje da ih predstavlja u pregovorima“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da će Narodna stranka u pregovorima nastupiti i u ime Pokreta slobodna Srbija, Državotvornog pokreta, Građanske platforme, Šumadijske regije i Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara.

„Narodna stranka će učestvovati u predstojećim pregovorima i očekujemo da poziv dobijemo neposredno posle Uskrsa, kada bi pregovori trebalo da počnu i mi smo za to spremni“, naveo je Jovanović i dodao da je Evropska unija odlučila da se angažuje u pregovorima jer je bojkot pokazao da u Sbiji nema uslova za poštene i slobodne izbore.

„Zato u pregovore ulazimo optimistično i očekujemo da će se izborni uslovi poboljšati uz učešće evropskih posrednika“, naveo je Jovanović.

On je istakao da se Narodna stranka od početka zalaže da stranke opozicije, koje su bojkotovale izbore i kojima režim nije pomagao u skupljanju potpisa, u pregovorima nastupe jedinstveno, ozbiljno i konsolidovano i da je zato predložila da opoziciju predstavljaju dva stručna i kredibilna pregovarača.

„Ne planiramo da u tom procesu sarađujemo sa organizacijama koje su izašle na izbore 21. juna prošle godine“, rekao je Jovanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar