Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Funkcioneri Srpske napredne sstranke u Čačku poslednjih sedmica intenzivno zapošljavaju rođake u javnom sektoru, najverovatnije, uplašeni da bi nakon aprila, odnosno izbora, mogao da počne pad stranke. Posao se dobija, kako saznajemo u JP i ustanovama mimo konkursa, ili se oni raspisuju formalno.

Prema rečima našeg izvora, poslednjih nedelja, dogovoreno je da se javna preduzeća i ustanove obrate Gradskom veću i komisiji Vlade Srbije da su im potrebni radnici zbog povećanog obima posla.

„Takav bezobrazluk i bahatost poslednjih meseci je neviđen. Funkcioneri SNS prosto biraju posao za svoju rodbinu, žene, decu, ljubavnice…Neki napuštaju posao koji imaju u javnom sektoru da bi prešli na drugo, lepše, jer su se umorili, izmišljaju radna mesta kao što je vođenje društvenih mreža, botovanja…. Oni, koji na takav način dobiju zaposlenje, se ponašaju bahato prema radnicima, neki i ne dolaze posao, što šteti stranci. Veliki broj ima sumnjive diplome, a takvi su najlakši da se sa njima manipuliše jer pristaju na korupciju. Članovi koji su u stranci od osnivanja su na marginama“, kaže naš izvor iz Srpske napredne stranke.

Opozicija u gradu pored Morave navodi da nije iznenađena ovakvim ponašanjem SNS, jer je njihov slogan i bio „Za našu decu“, dodajući da smo to najbolje videli u EPS-u, te da se to završilo slomom ovog javnog preduzeća. Ocenjuju da to možemo očekivati i u Čačku koji će svoju neefikasnost prebaciti na leđa građana i visoke račune.

Prema oceni Dragana Bisenića iz GG „Čačak je naš“, to je oproban recept u ovoj kampanji, te da nećemo videti ništa drugo što do sada nismo.

„Javna preduzeća su pod pritiskom da zapošljavaju, obećavaju iako nema ekonomske opravdanosti, a sve u cilju opravdanja napredne politike, napretka, uspešnosti gradskog rukovodstva. Zar zaista mislite da građani posle deset godina ne vide šta je prava istina i da se mogu zavesti i pomisliti da će od sada biti drugačije. Sve smo videli i mislim da će se sve to vratiti vladajućoj stranci, ali i svima nama daljim urušavanjem javnih preduzeća i ustanova“, istakao je on.

„Novu vlast posle izbora očekuje dosta posla, pre svega revizija i kontrola rada svih javnih preduzeća i ustanova, kako se radilo, zapošljavalo, a potom uspostavljanje pravednog sistema i davanje šanse najboljima“, istakli su u Gradskom odboru Narodne stranke Čačak.
Prema rečima Duška Selakovića, potpredsednika te partije, izbrisane su sve granice pristojnosti i normalnosti.
„Na nama je da sugrađanima tokom kampanje objasnimo nužnost promena i sigurno je da 4. aprila ništa neće biti kao do tog dana“ ocenio je on.

Istog stava je i potpredsednica Narodne stranke, Violeta Marković.

„To je očigledno u skladu sa njigovom parolom „Za njihovu decu“. Sramota je da su naša koja su studirala četiri, pet godina u Beogradu nemaju posao. Roditelji su imali velike izdatke, a sada naprednjaci sa „iskočenim“ diplomama zapošljavaju svoju, a da ne pričamo o suprugama, rodbini i njihovim članovima porodica. Nije ni čudo što nam mladež odlazi u inostranstvo da radi „, istakla je ona za naš portal.

Bonus video: Predsednik Vučić, kampanja i njegova brojna obećanja

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar