Foto: Nova.rs

Pristalice SNS-a i večeras su, treću noć zaredom, odgovorile kontraprotestom na buku kojom uz lupanje u šerpe, muziku i petarde, građani Srbije u 20.05 sati izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog aktuelnih dešavanja i poteza vlasti.

Kao i proteklih večeri, odgovor pristalica vlasti je počeo u 20.30. Paljene su baklje, priređivani su vatrometi, a sa ozvučenja su se čule prozivke na račun lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Stanari zgrade u beogradskoj ulici Gčića Milenka pokušali su juče da prijave da je upravnik dozvolio da hiliganima da unesu i postave zvučnike na krov, međutim, stigao je odgovor da nisu nadležni.

Naša ekipa bila je večeras oko 20.30 ispred solitera na uglu Žičke i Grčića Milenka, gde su sa krova zgrade gorele baklje i skandiralo se protiv lidera Stranke slobode i pravde – „Đilase, lopove“. Stanari te i okolnih zgrada, istovremeno su, kao odgovor, pravili buku pištaljkama i šarpama, baš kao onu u 20.05.

Foto: Nova.rs

Baklje su gorele i na Savskom vencu.

Kako javljaju korisnici društvenih mreža, prozivke na račun Dragana Đilasa čule su se i  sa frekvencija Pink radija.

Aktivisti i pristalice Srpske napredne stranke i večeras su organizovali bakljadu u Nišu prenela je agencija Beta.

Više od 30, uglavnom mlađih muškaraca, okupilo se zbog bakljade kod višespratnica na uglu Rudničke i ulice Čarnojevića u opštini Palilula, a prema tvrdnjama stanara okolnih zgrada nije bilo ni jedne patrole policije koja bi proverila da li imaju dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa.

Neuspela bakljada naprednjaka u niškom naselju Palilula

Grupa od četrdesetak mladića okupila se u vreme policijskog časa u niškom naselju Palilula, kako bi sa krovova zgrada napravili bakljadu, nakon dolaska policije okupljeni su se razišli i nisu uspeli u nameri, prenose Južne vesti.

Prema pisanju ovog portala, na poziv stanara pojedinih zgrada iz ulica Branka Radičevića i Čarnojevićeve, da su u toku dana dolazili aktivisti Srpske napredne stranke kako bi na njihovim krovovima postavili ozvučenje i napravili bakljadu,

Južne vesti navode, da je među okupljenima primećen i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Ždrale.

Okupljanje je krenulo malo pre 20 sati. Tamo su bili i neki od upravnika zgrada. Iako ima više od 40 ljudi, niko ne kaže zbog čega su tu. Samo je jedan od njih rekao da je izašao da baci đubre – kažu iz Južnih vesti.

Oko 20 sati najpre se čuo aplauz, da bi pet minuta kasnije krenulo lupanje u šerpe i bacanje petardi sa terasa, a okupljeni su se povukli ispod krova prodavnice.

U jednom trenutku je nekoliko mladića ušlo u jednu od zgrada, ali su se brzo vratili, iz zasada, nepoznatog razloga. Kako navode, stanari su pozvali i policiju, ona je došla. Legitimisala je nas novinare, rekli su da će legitimisati i ostale građane.

Na pitanje novinarke Južnih vesti zašto beže, jedan od okupljenih je samo rekao: “Zato što vas nisam pitao“ i poručio novinarki da “spusti tu kameru dole”. Kada je prekinut lajv prenos na Fejsbuku, na novinare Južnih vesti je bačena i staklena čaša, a i jedan automobil je velikom brzinom prošao tik pored njih.

Snimak pogledajte OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare