Richard Grenell Hashim Thaci
Ričard Grenel i Hašim Tači Foto:Tanjug/AP Photo/Astrit Ibrahimi

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači odlikovao je večeras specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, predsedničkom medaljom za zasluge.

Tači je to objavio na svom Fejsbuku navodeći da je to uradio, jer ceni Grenelov doprinos dijalogu Beograda i Prištine, prenosi Gazeta ekspres.

„Ono što drugi nisu uradili, Grenel je uradio brzo i dobro. Sporazum iz Bele kuće doneće mir i stabilnost na Kosovo i region“, rekao je Tači.

Kosova ?? dhe SHBA-ja ?? sapo nënshkruan deklaratën e përbashkët, e cila garanton normalizimin e marrëdhënieve ekonomike…

Posted by Hashim Thaçi on Понедељак, 21. септембар 2020.

 

Hoti potpisao sporazum sa DFC

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti i izvršni direktor Međunarodne razvojne finansijske korporacije (DFC) Adam Boler potpisali su večeras sporazum o saradnji.

Sporazum je potpisan nakon sastanka Hotija sa američkom delegacijom u kojoj su osim Bolera bili izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i predstavnici USAID-a i ESKIM-a, prenosi Gazeta expres.

Nakon potpisivanja sporazuma Grenel je rekao da sporazum podrazumeva nove, visoko plaćene poslove, prenosi prištinski Reporteri.

On je rekao da će delegacija iz Amerike doći na Kosovo i dodao dodao da je Tramp ponosan na ekonomski sporazum.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare