Foto: Screenshot Insajder Video

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić izajvio je da je pojačano prisustvo policije u selu Gojbulja u Opštini Vučitrn, nakon više apela upućenih kosovkim vlastima i međunarodnoj zajednici da se zaustavi rastući trend nasilja nad Srbima i srpskom imovinom.

„U Gojbulji od juče veće prisustvo policije. U međuvremenu, uhapšen je jedan od mladića koji je uznemiravao Srbe u tom selu kraj Vučitrna. Od suštinske važnosti je da se meštani danas osećaju sigurnije nego prethodnih dana, kada su bili na različite načine napadani“, objavio je Jeftić na Tviteru.

Nakon serije incidenata u selu Gojbulja kraj Vučitrna i nakon apela i razgovora sa direktorom Policije i komandantom Kfora dobio sam uveravanja da će biti pojačano prisustvo policije kao i veće angažovanje Kfora. Nadam se da će ovo dati rezultata i zaustaviti napade na Srbe“, ocenio je Jeftić.

Grupa mlađih Albanaca je danju, na zgradi osnovne škole u Gojbulji ispisala grafite OVK i nacrtala albansku zastavu, a to ispisivanje grafita je ponovljeno i sutradan, prenosi Kosovo Onlajn.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar