Nikola Lazic
Foto:Sreenshot/Facebook/Nikola Lazić

Nikola Lazić (21) iz Beograda sa liste "Aleksandar Vučić - Za našu decu", najmlađi je poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije, a da u našoj državi sve ide po partijskoj, rodbinskoj ili prijateljskoj liniji, dokaz je upravo mlađani Lazić. Naime, ni Skupština Srbije nije imuna na tu pojavu, te je tako Nikola postao poslanik, jer je, gle čuda, njegova majka Verica Lazić od 2017. godine savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, Nikola Lazić je student Fakulteta za kulturu i medije univerziteta „Megatrend“, a po zanimanju je fizioterapeutski tehničar. Njegovu majku Vericu Lazić Vučić je novembra 2017. godine imenovao za savetnicu za socijalna i zdravstvena pitanja.

Pre toga Lazićeva je vršila funkciju v.d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Kako je tada navedno, Lazić je podnela ostavku „zbog nemogućnosti аdekvаtne sаrаdnje sа ministrom zdrаvljа Zlаtiborom Lončаrom“. Lončar je tada objasnio da je njegova odluka da dođe do promene na čelu RFZO, kao i da je prethodno urađena analiza rada Fonda koja je pokazala da ta ustanova može da radi bolje.

Verica Lazić Foto:N1

Nikola Lazić još jedan je primer da se sa partijskim knjižicama i stranačkim vezama lako stiže do državnog posla, u ovom slučaju i predstavljanja građana Srbije u Parlamentu. Lazić pre konstituisanja Skupštine nije morao da „potvrdi“ da je ispunio svoju dužnost, odnosno da se učlanio u partiju. Taj posao je već obavila mama Verica.

Nije strano da je ova praksa dominantna u svim javnim preduzećima i državnim službama, pa tako oni koji su postavljeni na određenu funkciju po političkoj pripadnosti, a ne po školi koju su završili, dolaze na pozicije sa kojima nemaju apsolutno nikakve veze. Jedan od njih je Nikola Lazić, čija biografija govori i više nego dovoljno. Naime, kao fizioterapeutski tehničar Lazić je specijalizovan za sferu medicine, odnosno za radu sa osobama koje se oporavljaju od bolesti ili povreda. Dakle, ako neće da „leči“ poslanike, nije najasnije šta on traži u parlamentu.

Podsetimo, kako je naš portal pisao, Lazić je juče, u svojoj prvoj izjavi u svojstvu poslanika, rekao da su svi parlamentarci sa te liste spremni za ozbiljan rad, a njegov prvi zadatak bio je da sa još troje kolega pomaže predsedavajućem u konstituisanju parlamenta.

“Imam veliku odgovornost kao najmlađi narodni poslanik i potrudiću se da mlade predstavim u najboljem svetlu. Za mene je velika čast i važno iskustvo da na taj način započnem mandat, onako kako to nalaže Poslovnik i Zakon o Narodnoj skupštini”, rekao je Lazić za Tanjug i dodao da će učiti od starijih, kao i da veruje da će zajedno sa mladim kolegama uneti novu energiju u Dom Narodne skupštine i primerom pokazati koliko mladi mogu da učine.

Za Nikolu i mama Vericu, njegov novi posao verovatno je uspeh, dok će zbog nekompetencije ovakvih i sličnih kadrova, cenu plaćati građani Srbije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare