Đorđe Pavićević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Politikolog Đorđe Pavićević ocenio je da sadašnja situacija "nikome ne odgovara, ni opoziciji ni vlasti, i da će nekih ustupaka biti (oko izbornim uslova) ali kakvih to je veliko pitanje", kao i da je najgore da se opozicija "pocepa" oko toga da li treba izaći na njih.

„Ne volim tu reč ‘ustupci’ jer se ne radi ni o kakvim ustupcima nego o osnovnom pravu“, rekao je Pavićević, koji je koordinator Političkog saveta Ne davimo Beograd (NDMBGD), za novi broj nedeljnika Vreme.

Kako je naveo, „za sada, važno je da znamo da li će taj proces ići ka tome da se dobiju garancije za ta prava, a druga stavar je da se to reši na vreme“.

Na pitanje  – da su sutra izbori u Beogradu, na osnovu dosadašnjih saznanja ove organizacije da li bi bilo uslova za izlazak na njih, Pavićević je rekao da je „taj deo najteže proceniti, pretpostavljam da će doći do delimičnog poboljšanja uslova, ali da li će to biti dovoljno?“

„Ono što je najgori ishod, koji nije nemoguć, jeste da uslovi budu takvi da se opozicija opet pocepa i počne da se bavi uzajamnim odnosima, da jedni kažu to je nedovoljno, a drugi da kažu, moramo izaći jer još  jedan bojkot nema smisla“, upozorio je Pavićević.

Pavićević je na konstataciju da bi kandidat NDMBGD za gradonačelnika bio Dobrica Veselinović, rekao da je stav ljudi unutar te organizacije da bi Veselinović bio najbolji kandidat, ali nikakve zvanične odluke u tom pogledu nisu donete.

„Smatramo da ako budemo izlazili na izbore, onda je pošteno da biračima kažemo ko je taj na koga  računamo“, rekao je Pavićević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar