Foto: N1

Iako su najavli bojkot lokalnih i parlamentarnih izbora, jer obećani projekti za leskovačko selo Kukulovce nisu ispunjeni građani su ipak na izbore izašli.

Nakon asfaltiranja puta, pišu Južne vesti.

PROČITAJTE JOŠ

Prema podacima Gradske izborne komisije, do 17 sati je u ovom selu glasalo 70 % građana.

Selo Kukulovce, na sedam kilometra od Leskovca, postalo je poznato u javnosti po visokoj izlaznosti na predsedničkim izborima 2017. godine, koji su u ovom selu ponovljeni zbog niz nepravilnosti, a nakon ponavljanja Aleksandar Vučić osvojio je 95,67 % glasova.

Meštani ovog sela su početkom juna ove godine najavili bojkot izbora jer obećanja data pre 3 godine, poput kanalizacije i asfaltiranja puta, nisu ispunjena.

U jeku predizborne kampanje, a nakon pisanja medija o odluci meštana, ovo selo posetio je gradonačelnik Goran Cvetanović sa direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom i obećao da će asfalt stići narednih dana, pre održavanja izbora.

U nedelji kada građane Srbije očekuju izbori na svim nivoima krenulo je asfaltiranje puta kroz selo Kukulovce, a iako su lokalni putevi u nadležnosti gradova i opština, asfaltiranje 2,5 km puta kroz selo finansira JP Putevi Srbije.

Ni gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, ni premijerka Ana Brnabić u ovome nisu videli kupovinu glasova, a da se realizacija projekta „isplatila“ pokazuju podaci o izlaznosti – 70 % meštana je glasalo do 17 sati.

U selu Kukulovce do 17 sati glasalo je ukupno 70 % građana – kažu u Gradskoj izbornoj komisiji.

Meštani ovog sela imaju i druge probleme poput neredovnog autobuskog prevoza, ali su svi su se složili da je najpotrebniji asfalt i ulična rasveta. Iako su pred novo obećanje bili složni da će izbore bojkotovati, to se nije dogodilo.

Iz Organizacije „Transparentnost Srbija“ smatraju da je ceo slučaj problematičan, a povodom ovog slučaja obratili su se Višem javnom Tužilaštvu u Nišu – posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije i Agenciji za borbu protiv korupcije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare