Koalicija NADA
Foto: Promo

Koalicija NADA, koju čine Demokratska stranka Srbije, Pokret za obnovu kraljevine Srbije i 23 udruženja građana, osudila je danas odluku institucija u Prištini da se skidaju srpske registarske oznake i zatražila kontra meru - zabranu prelaska administrativnog prelaza za sve stanovnike sa Kosova sa ličnim kartama "Republike Kosovo".

„Srbija u ovakvim situacijama mora pokazati više odlučnosti i dostojanstva, a dozvola prelaska administrativnog prelaza samo sa ličnom kartom Srbije pogodiće desetine hiljada kosovskih Albanaca koji ne priznaju našu državu, a imaju potrebu da putuju u zapadnu Evropu ili Srbiju“, izjavio je predsednik DSS Miloš Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković ocenio je da ovakvi potezi iz Prištine imaju dnevno-politički karakter uoči izbora koji će se održati na Kosovu.

„Svaka aktivnost koja bude ugrozila Srbe koji žive na Kosovu i Metohiji zahteva žestok odgovor naših državnih organa, jer samo tako država pokazuje ozbiljnost, a građani jačaju veru da ima ko da ih štiti“, ocenio je Gojković, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO Uneskova lista zaštićenih dobara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar