Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Telo za nadzor medija u predizbornoj kampanji, prema dogovoru učesnika u međustranačkom dijalogu i predstavnika Evropskog parlamenta (EP), činiće Rade Veljanovski iz Građanskog demokratskog foruma, Zdravko Veselinov iz koalicije NADA, Milorad Marinković iz Dveri i Pređa Milosavljević iz Stranke moderne Srbije, izjavio je danas predsednik Skupštine Ivica Dačić.

Tokom gostovanja na TV Pink, Dačić je kazao da će šesti član tog tela biti izabran nakon posete predstavnika EP Knuta Flekenštajna i Eduarda Kukana krajem novembra. U međustranačkom dijalogu o unapređenju izbornih uslova uz posredovanje EP, između ostalog, dogovoreno je formiranje tela za nadzor medija u koje će šest članova delegirati Regulatorno telo za elektronske medije a isto toliko i učesnici u razgovorima.

Dačić je rekao da će danas i formalno spisak od pet članova novog tela predložiti Ministarstvu kulture i informisanja. Deo opozicije izrazio je nezadovoljstvo dogovorom u okviru dijaloga i odlučio da ne učestvuje u radu tog tela, kao ni u radu proširenog sastava Republičke izborne komisije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar