Miloš Jovanović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Koalicija NADA saopštila je danas da država ne sme da dozvoli da ratni veterani budu socijalni slučajevi, zbog čega će njeni poslanici u Skupštini Srbije predložiti izmenu Zakona o pravima boraca.

Poslanik koalicije i potpredsednik Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (POKS) Ljubinko Djurković naveo je da „Srbija ne sme da zaboravi one koji su je branili i bili spremni da žrtvuju svoje živote za otadžbinu“.

Pročitajte još...

„Primer Saše Cvetanovića iz okoline Trgovišta, heroja sa Кošara, koji živi od socijalne pomoći od 8.000 dinara u kući staroj više od 200 godina je ogledalo odnosa države prema onima koji umesto privilegovanog statusa postaju socijalni slučajevi, što je nodopustivo“, izjavio je Djurković, koji je bio i komandat odbrane Košara.

On je naveo da će poslanici koalicije NADA, koju čine Novi DSS, POКS i Patriotski pokret „Nema nazad – iza je Srbija“ generala Božidara Delića, predlažiti izmenu Zakona o pravima boraca na osnovu koje bi ratni vetereni i ratni vojni invalidi dobijali zagarantovani borački dodatak u vrednosti minimalca, pravo na besplatno lečenje, kao i besplatno školovanje i prioritet prilikom zapošljavanja za njihovu decu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar