Foto:Nemanja Jovanović

Poslanik grupe "Aleksandar Vučić - Za našu decu" Marijan Rističević izjavio je tokom rasprave o izveštaju o napretku Srbije u evropskim integracijama, da bi ulazak Srbije u Evropsku uniju omogućio ujedinjenje srpskog nacionalnog bića i da bi Srbi živeli u zajednici država kao što su živeli u SFRJ.

„Pitam nacionaliste, šta bi bilo kad bi neko uslišio naše molitve i rešio da nam da sve teritorije koje naše nacionaliste zamišljaju za veliku Srbiju – da nam daju Kosovo, Makedoniju i tako dalje, ja pitam kojim bi to narodom naselili, morali bi da nam daju i narod. Dvadeset odsto Srba je već ušlo u EU“, rekao je Rističević i istakao da je on za EU zbog poljoprivrednih subvencija, ali da shvata da EU „nije zemlja dembelija“.

Ponovo o „luksemburškim medijima“

Komentarišuću izveštaj, rekao je da su glavne zamerke mediji i izneo svoju teoriju o tome ko su novinari.

„Za mene su novinari oni koji rade za registrovane medije, a u Srbiji zbog preteranih sloboda kao novinari se predstavljaju neki koji rade za neregistrovane medije“, rekao je Rističević i dodao da opozicioni novinari nisu nezavisni, te dodao da nezavisni novinar treba „samo da pušta informaciju, a ne da učestvuje u informaciji“.

On je dodao da se često iza novinara krije politički protivnik i ponovo ukazivao da pojedini mediji nisu registrovani u Srbiji već u Luksemburgu.

Ministarka za evropske integracije Jadrnaka Joksimović rekla je da je Srbija od 2014. do 2020. dobila akreditaciju za IPARD programe i 175 miliona evra bespovratnih sredstava i da je to velika korist od pristupnih pregovora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar