Lider opozicije i nosilac opozicione liste u opštini Sečanj, Vukašin Baćina, koji je nakon proglašenja izborne liste uhapšen, sinoć je pušten na slobodu i protiv njega se ne vodi nikakav postupak.

Podsetimo, nakon proglašenja izborne liste „Za bolju opštinu Sečanj“, jedine opozicione grupacije koja je uspela da skupi potpise, Baćina je priveden i određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog navodne korupcije.

Svemu je prethodio dolazak koordinatora Srpske napredne stranke Gorana Đakovića u zgradu opštine Sečanj kako bi „opstruisao proglašenje izborne liste“.

Kako je rekao Marko Ivanišević, drugi na listi grupe građana koju predvodi Baćina, nakon što je saznao namere Đakovića, Baćina se uputio u zgradu opštine „kako bi postavio pitanje Đakoviću u kom svojstvu se nalazi u opštini i zašto pokušava da ometa rad izborne komisije, te tom prilikom Baćina na svom profilu pušta fb live, ali Đaković uspeva da sa sakrije u opštinskim kancelarijma i izbegne direktna pitanja.“

Inače, kako je rečeno portalu Nova.rs, napadi i pritisci na Vukašina Baćinu i grupu građana „Za bolju opštinu Sečanj“ se inteziviraju nakon što je SNS prošle godine izgubio izbore za Savet mesnih zajednica u pojedinim mesnim zajednicama u opštini Sečanj“.

Ipak, lista koju predvodi Baćina proglašena je kasnije istog dana. Samo par sati nakon proglašenja, Baćina je lišen slobode na pragu svoje kuće jer je učestvovao u navodnoj kupovini potpisa za svoju izbornu listu, za šta ne postoji niti jedan relevantan materijalni dokaz.

Sledeći dan, ekipa portala Nova.rs obilazi Sečanj kako bi snimila prilog o hapšenju opozicionog lidera i obišla njegovu porodicu. Isto veče, Baćina je pušten na slobodu.

BONUS VIDEO: Ima li opozicija kapacitet za kontrolu izbornog procesa?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar