Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, na konferenciji za novinare na Oplencu saopštio je kakve su odluke danas donete na sastanku sa predstavnicima rukovodstva i niza opštinskih i gradskih odbora NS koji ga podržavaju. On je podneo ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci, kao i na mesto šefa poslaničke grupe te stranke u Skupštini, a doneta je odluka o osnivanju Narodnog pokreta Srbije.

U međuvremenu se oglasio opštinski odbor Narodne stranke Topola, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

PROČITAJTE JOŠ

„Nijedan član Narodne stranke iz Topole ne podržava Miroslava Aleksića, jer Topola i Topolci ne trpe izdaju.

U vreme u kojem vlast razara Srbiju i u kojem je preko potrebno zajedništvo i jedinstvo, grupica članova Narodne stranke predvođena Aleksićem poslednjih meseci bezuspešno radi na cepanju stranke.

Da li je u pitanju želja za medijskom samopromocijom, ostvarivanje ličnih i poslovnih interesa ili nešto drugo, znaju samo oni i njihov predvodnik, ali je nesumnjivo da ova dešavanja idu u prilog trenutnoj vlasti.

Kada su uvideli da ne mogu da ostvare svoje loše namere legitimnim putem i po Statutu Narodne stranke, Aleksić i njegova ekipa krenuli po medijima da blate stranku i njenog predsednika Vuka Jeremića.

Vuk Jeremić, Stefan Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Miroslav Aleksić, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Opštinski odbor Narodne stranke Topola smatra da je osnivanje Aleksićevog pokreta baš u Topoli licemerni pokušaj da se on i njegova družina prikažu kao nekakvi protivnici vlasti.

Topola je bila prestonica ustaničke Srbije i ona je sinonim za mesto odakle je krenula borba protiv zla, mesto koje asocira na čojstvo i junaštvo, dok Aleksićeva grupica ne da se ne bori protiv političkog zla na vlasti, nego daje vetar u leđa režimu“, stoji u njihovom saopštenju.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić: Razgovora nema bez ispunjenja zahteva

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar