Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da na ekološkom protestu u Beogradu "nije mnogo toga čula što ima veze sa ekologijom, ali je videla mnogo smeća koje je ostalo iz tih ekologa".

„Pogledaću još jednom pažljivo i sve ono što ima veze sa ekologijom uzeću u razmatranje sa pažnjom“, rekla je Brnabić tokom obilaska nekadašnje zgrade Ložionice, na pitanje o zahtevu sa jučerašnjeg ekološkog protesta da se ponište sve obaveze prema kompaniji Rio Tinto.

Kako je istakla, što se tiče Rio Tinta „lopta treba da se vrati“ na 2004, kad je izdato prvo rešenje o istraživanjima, a do 2012. najmanje je bilo devet rešenja kojima su produžena istraživanja.

PROČITAJTE JOŠ:

„A 2012. kad je ministarstvo zaštite životne sredine vodio Oliver Dulić, predsednik je bio Boris Tadić, savetnik Vuk Jeremić, Dragan Djilas, data je dozvola za bušenje bušotina velikog prečnika“, rekla je Brnabić, navodeći da je tada „trasiran put“.

Prema njenim rečima, šta će se dalje dešavati sa Rio Tintom zavisiće od studija o proceni uticaja na životnu sredinu, kojih treba da bude tri – za podzemni rudnik, deponiju i postrojenje za preradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar