Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik DSK, članice vadajuće koalicije Isa Mustafa poručio je danas ambasadorima Francuske i Nemačke u Prištini da razume njihovu zabrinutost zbog zahteva te stranke za izglasavanje nepoverenja Aljbinu Kurtiju, koji je, kaže, odgovoran za novonastalu situaciju.

Mustafa je na fejsbuk profilu uoči početka vanredne sednice parlamenta ambasadorima Francuske i Nemačke poručio da je DSK učinila sve da ubedi lidera Pokreta Samoopredeljenje u neke stvari, ali bez uspeha. ocenivši da je on „dosledno činio jednostrane akcije na štetu DSK“.

On je rekao i da je DSK svesna aktuelne situacije i pandemije korona virusa, ali da je za krizu vlade odgovoran Kurti.

„Saradnja sa Nemačkom i Francuskom, kao i sa drugim zemljama Evropske unije od suštinskog je značaja za DSK i Kosovo. Kosovo je uvek uživalo snažnu podršku ovih zemalja. Zato razumemo njihovu zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu“, naveo je Mustafa.

Podsetimo, vanredna sednica kosovskog parlamenta, na kojoj će se glasati o poverenju vladi Aljbina Kurtija, održava se danas u 11 sati.

To je juče odlučilo predsedništvo kosovske skupštine, a prištinski Ljajmi je naveo da je sednica predsedništva trajala duže od očekivanog, a odluka je doneta sa četiri glasa “za” i dva glasa “protiv” održavanja vanredne sednice.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram