Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ponovo je izazvao pažnju javnosti svojom izjavom. Naime, Momirović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao "da politika predsednika Srbije i njegovih sledbenika nikada neće biti razdvajanje naroda". Čini se da vlasnik "Mone" smatra da su političari i ministri "sledbenici", koji bespogovorno rade ono što im predsednik kaže.

Momirović je u svojoj izjavi rekao da na postoji druga opcija osim saradnje za zemlje regiona.

„Nećemo dozvoliti da ekonomski progres, ostvaren proteklih godina, bude unazađen zbog velikog pritiska na privatni sektor, izazvanog virusom korona. Rešili smo da Srbiju i ceo region održimo iznad vode“, izjavio je Momirović.

Nakon što je ovu vest „podelio“ na svom Tviter nalogu, Momirović je dodao jedan zanimljiv, ali i tužan momenat: napisao je da je politika predsednika Srbije i njegovih sledbenika upravo saradnja.

Sledbenik je termin koji se vezuje za nekog ko prihvata ideje „duhovnog“ oca i vođe, što naravno nije zabranjeno, ali je poražavajuće da ministar koji vodi ovako ozbiljan resor izjavi nešto slično. Ministar pre svega mora da bude odgovaran i nezavisan u radu, a svoje simpatije prema predsedniku da ostavi za neko drugo vreme.

Njegov komentar je izjavio lavinu reakcija na društvenim mrežama, a mi prenosimo neke od najzanimljivijih:

„Kakvi bre sledbenici Tomislave, je li to sekta ili Vlada, koja vodi državu, aman“, „Je l’ stigao Vesić u Severnu Mitrovicu?“, „Sekta ima sledbenike“, samo su neki od komentara građana na Tviteru.

Podsetimo, Tomislav Momirović postao je ministar u novoj vladi Republike Srbije, i vodi resor građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji je preuzeo od Zorane Mihajlović. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kako je sam pričao, „bila je to subota, a već u ponedeljak je počeo da radi u porodičnoj kompaniji ‘Mona'“.

Tomislav Momirović javnosti je postao poznat prošle godine, kada su njegovi roditelji i vlasnici kompanije “Mona” Nada i Đorđe Momirović odlučili da biznis prepuste sinovima Tomislavu i Urošu.

Najviše je ipak dospeo u žižu javnosti tokom pandemije koronavirusa, kada se u javnosti žalio da mu ne ide biznis i da će morati da otpušta radnike.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare