Foto: NOVA S

Političar i počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Milutin Mrkonjić u najnovijoj emisiji "Među nama", analizirao je trenutnu političku scenu u Srbiji.

Mrkonjić je tokom gostovanja istakao da u Srbiji postoji politička levica, iako se, po svemu sudeći, stiče utisak kao da je zapravo nema.

„Trideset odsto građana Srbije orjentisano je ka levici. Srbija nikada neće biti bez levice, bez obzira ko bude na vlasti. Pa 90 odsto svih partija u Srbiji temelji se na osnovnim principima levičanstva. Socijalistička partija Srbije ima veliki uticaj i ubeđen sam da će ovi izbori to pokazati. Ima levice, samo je treba artikulisati“, ističe Mrkonjić.

Počasni predsednik SPS istakao je tokom emisije i da Socijalistička partija Srbije nema probleme sa identitetom, dodavši da su ih imali „2000. godine, ali i da su ih uspešno prevazišli“. Mrkonjić je tokom emisije upitan i da li je Socijastičku partiju „pojela“  vladajuća Srpska napredna stranka (SNS), što je on demantovao.

„Nijednog momenta. Mi imamo svoj identitet, očvrsnuti smo principima i danas smo ozbiljna politička partija. Izborima se verifikuje status jedne ozbiljne stranke, verujem da ćemo sa 20 procenata imati učešće u vlasti i to pokazati. Takođe, ubeđen sam da je koaliciji SPS i SNS dobra varijanta, kao i da su Ivica Dačić i Aleksandar Vučić dobar tandem“, dodao je on.

Celo gostovanje pogledajte na sledećem linku:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare