Daniel Bukumirović i Milutin Mrkonjić Foto:Nova S

Novinar Daniel Bukumirović i počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić bili su gosti emisije "Među nama". Sa novinarkom Majom Nikolić govorili su o Petom oktobru, o nadama, očekivanjima i poletu nakon ovog događaja.

Mrkonjić je rekao da je tokom Petog oktobra bio na gradilištu u Novom Sadu i dodao da tada nije bio član rukovodstva SPS.

„Milošević i ja smo bili bliski saradnici, ali ne u političkom smislu. Do tada nikada nisam bio član rukovodstva“, rekao je na početku.

Bukumirović je napomenuo da je u to vreme bio novinar i da je bio zaposlen na radiju B92.

„Taj dan i nekoliko dana ranije, nas 15 smo izveštavali ceo dan iz Beograda, ali i iz cele Srbije, praktično svugde gde su bili protesti. Bila je privilegija raditi tog dana kao novinar“, rekao je Bukumirović.

Mrkonjić je rekao da nema problem da priča o Petom oktobru, ali da više voli o struci.

„Ni Milošević nije bio siguran da će biti Petog oktobra. Milošević je očekivao drugi krug izbora. Revolucionari iz DOS-a, zajedno sa svojim zapadnim mentorima napravili su Peti oktobar“, nastavio je Mrkonjić.

Bukumirović je napomenuo da je jasno zašto Milošević nije znao da će biti Petog oktobra, jer se „odnarodio“.

„Ta stranka se „odnarodila“ od svega, nije čak ni videla šta joj se sprema. Verovala je u rezultate svoje izborne komisije koja joj je rekla da je Slobodan Milošević dobio izbore“, nastavio je Bukumirović i rekao da Srbija treba da gaji sećanje na Peti oktobar.

O čemu su još govorili Bukumirović i Mrkonjić pogledajte u videu:

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar