Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na Prvoj posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srbije dogodio se incident u vezi sa mestima i rasporedom sedenja sa poslanicima iz koalicije NADA. Mesta su dogovorena i potvrđena na Konstitutivnoj sednici i taj raspored se poštuje do kraja skuptšinskog saziva.

„Kao i svima ostalima, sednica na kojoj se govori o pitanju Kosova i Metohije nam je od velike važnosti, i normalno je da predstavnici jedne poslaničke grupe sede zajedno na svojim mestima“, navodi se u saopštenju koalicije Moramo.

Kako dalje navode, poslanici koalicije NADA, bez dogovora i odobrenja, zauzeli su proizvoljno pozicije i zauzeli mesta poslanicima grupe Moramo-Zajedno.

Predsedavajući Vladimir Orlić, iako mu je to obaveza, nije imao sluha niti želju da uvede red i ispoštuje utvrđen raspored sedenja, te su poslanici ove grupe bili prinuđeni da stoje na sednici.

„Članovi poslaničkog kluba MORAMO-ZAJEDNO su danas, zbog važnosti teme o kojoj se raspravlja, ipak odlučili da pređu preko grubog kršenja odluke Odbora za administrativno- budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Narodne skupštine, kojom se organizuje rad na sednici. Predsednik Skupštine je protivno članu 108. Poslovnika Narodne skupštine, odbio da održi red na sednici i obezbedi sprovođenje odluke nadležnog odbora. Ovakav potez govori da je vlasti i njenim satelitima stalo do toga da unesu nered u Narodnu skupštinu i opstruiraju opoziciju kada se govori o jednoj od najvažnijih tema, ali to nas neće sputati da budemo glas građana i zastupamo njihove interese u najvišem predstavničkom domu“, zaključuje se u saopštrenju.

BONUS VIDEO Dragan Marković Palma je ponovo briljirao u poslaničkoj klupi

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar