Tomislav Momirovic
Tomislav Momirović Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na deonici auto-puta Surčin-Beograd od Surčina do Novog Beograda, a tom prilikom izrazio je uverenje da će sve biti završeno u roku, odnosno do oktobra iduće godine.

Deonica od Surčina do Novog Beograda, koja pripada putu koji je nastavak auto-puta „Miloš Veliki“, dugačka je nešto manje od osam kilometara, ali, kako je istakao Momirović, veoma je zahtevna i potrebno je da se puno zemljišta ekspropriše.

„Zadovoljan sam, nisam očekivao da ćemo ovoliko odmaći, kada sam pričao sa glavnim inženjerom Nemanjom Mutićem rekao mi je koji su sve izazovi sa kojima se suočavaju, ali uveren sam da ćemo postići dinamiku i da ćemo stići sve da završimo do oktobra 2022. godine“, kazao je Momirović novinarima nakon obilaska deonice.

On je istakao da radnici koji rade na toj deonici, ali i na gradilištima poput Moravskog koridora, zatim puteva Preljina – Požega, Kuzmin – Sremska Rača, Novi Pazar – Tutin, na rekonstrukciji svih puteva, rade i danas, u nedelju, na temperaturi iznad 35 stepeni Celzijusovih.

„Ali, mi moramo da izgradimo i da postavimo ovu infrastrukturu na način na koji je imaju moderne zemlje u Evropi. To je iscrpljujuće, optuživali su nas da foliramo kada kažemo da se radi noću i u tri smene, ali sada se svi mogu uveriti da nije foliranje“, kazao je Momirović.

Pre,ma njegovim rečima, svi projekti biće završeni na vreme i u tom smislu navodi da će se, u naredne dve-tri godine, infrastruktura zemlje, broj autoputeva i brzih saobraćajnica, udvostručiti.

„To je ono što nam je cilj i što je cilj predsednika Republike Aleksandra Vučića koji je pokrenuo ove projekte i nema kompromisa oko toga“, naglasio je ministar.

Zamolio je ljude koji stanuju u blizini gradilišta i koriste lokalne puteve za strpljenje zbog toga što su im zbog izgradnje auto- puteva ruinirani ti lokalni putevi.

Navodeći da je to neophopdno da bi se izgradili svi ovi auto-putevi, ministar kaže da će nakon toga lokalni putevi biti sređeni.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare