Momčilo Trajković Foto: N1

Predsednik Srpskog nacionalnog foruma sa Kosova i Metohije, Momčilo Trajković, podsetio je javnost na pokušaj atentata na njega na današnji dan 1999. godine, objavljujući i po prvi put video zapis na svom Fejsbuk profilu koji je usnimljen ubrzo nakon incidenta.

U video prilogu izrađenom u produkciji VIN, vidi se kako Trajković u prisustvu vojnika KFOR-a koji ga čuvaju, uključujući i stražu ispred njegovog stana u Prištini, objašnjava da su nepoznate osobe 31. oktobra pucale na njega dok je bio u hodniku svog stana, te ujedno pokazuje ranu od metka koji ga je pogodio u nogu.

Trajković u ovom video snimku iz 1999. godine kaže da pretpostavlja da su na njega pucali „albanski teroristi“. Sa druge strane, rekao je da su mediji i u Prištini i u Beogradu pisali da je sam na sebe pucao i da nisu bile tačne njegove tvrdnje o pokušaju ubistva.

„Isto kao albanska strana misli i beogradski režim – RTS, Politika, Tanjug, koji na jedan monstruozan način pokušava da pokaže ne samo mene, (već i druge) ‘šiptarske ulizice’, kako oni kažu… Režim pokušava da manipuliše, želeći da one koji su pobegli, koji su izdali ovaj narod zbog šake vlasti, zbog onoga u čemu sada tamo uživaju, od njih napravi faktore koji rešavaju krizu, a da mi koji ostajemo i opstajemo ovde – eto činimo i ovo da bi postigli politike poene“, ovako je Momčilo Trajković govorio 1999. godine u Prištini, piše KoSSev.

Ovaj političar danas živi u Čaglavici. Aktuelni je predsednik Srpskog nacionalnog foruma. I dalje se zalaže za to da Srbi sa Kosova treba da imaju svoju autentičnu politiku istovremeno dok su i državljani Srbije.

„Ja sam evo svu svoju političku karijeru od 40 godina prokockao insistirajući kod vlasti u Beogradu da pomogne u tome da kosovskometohijski Srbi postanu faktor u rešavanju svoje sudbine, kazao je pre nekoliko dana u Kosovskoj Mitrovici.

„Nama se upravlja kao daljinskim upravljačem. Nas nigde nema! Ko su ljudi koji upravljaju nama i pre rata i posle rata?! Treba pomoći da mi postanemo stub srpskog naroda koji će učestvovati u sprovođenju i kreiranju politike i u Beogradu i ovde“, naveo je ujedno tada Trajković.

BONUS VIDEO – Slaviša Ristić i Momčilo Trajković o Kosovu koje je stiglo do Skupštine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar