Foto: TANJUG/ MGSI/NIK DELHANIDIS, Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U Kataru je počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu, a reprezentacija Srbije svoju prvu utakmicu igraće u četvrtak od 20h protiv Brazila. Podrška "Orlovima" stiže sa svih strana, pa i od ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića koji je pesmom poržao srpske fudbalere.

Da političari podržavaju sportiste nije nikakvo iznenađenje. Svečani prijemi, kurtoazne čestitke, novčane nagrade i najave investicija u sportsku infrastrukturu uobičajen su medijski sadržaj u vreme održavanja velikih takmičenja.

Novi član Vlade Srbije Goran Vesić podršku fudbalerima Srbije pružio je, međutim, na drugačiji način. Jedan od najaktivnijih srpskih političara na društvenim mrežama, objavio je na svom Tviter nalogu video snimak na kom sa svojom bratanicom Nađom, peva pesmu koju su, povodom Mundijala, objavili pevačica Ana Kokić i ekipa sa stranice „Neguj mo srbski jezik“.

„Posle ručka kod bake moja Nađa i ja gledamo Кatar i Ekvador. A u glavi nam je samo ‘Кo će dati gol – Mitrogol, Mitrogol, a drugi gol, opet on, opet on. Malo, malo nam je bod, ma hoću tri, čuj nas Piksi legendo’“, napisao je Vesić uz video snimak.

BONUS VIDEO: Šapić i Vesić ujedinjeni u mržnji prema Starom savskom mostu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare