Miroslav Aleksić Narodni pokret Srbije Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Na prvoj izbornoj skupštini Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izabran je za predsednika stranke, a imenovan je i ostatak predsedništva.

Za potpredsednike NPS za naredne tri godine su izabrani profesor sociologije Bora Novaković, pukovnik policije u penziji Slavica Radovanović, advokat Miloš Pavlović, arhitekta Đorđe Stanković, specijalizant za menadžment jave uprave i lokalne samouprave Ivana Rokvić, advokat Uroš Đokić, doktor pravnih i ekonomskih nauka Ana Jakovljević i doktor specijalista Predrag Delić, prenosi se u saopštenju NPS.

Miroslav Aleksić, govoreći na skupštini NPS, izjavio je da je „Srbija protiv nasilja – koalicija građana i političkih partija koje imaju plan i uradiće sve što je do njih da osiguraju da se nikada više ne ponove slične tragedije kao u maju“.

„Svi zajedno u NPS budimo politiku nade i našim programom možemo da učinimo da godine pred nama budu dobijene, a ne izgubljene“, izjavio je Aleksić.

Aleksić je istakao da „Srbija 17. decembra ima priliku da, poput Natalijine ramonde, ponovo ozeleni i procveta, a da zajedno možemo da učinimo da godine koje su pred nama budu dobijene, a ne izgubljene“.

Naveo je i da „situacija u Srbiji nije laka, jer živimo u godinama bujanja krimina i korupcije, razaranju javnih preduzeća, rasprodaji prirodnih resursa, padu životnog standarda i rastu nasilja u društvu“.

„Vlast godinama govori o rastu plata i penzija, a ćuti o tome da sa tim novcem možemo manje da kupimo nego pre deset godina, jer je inflacija u Srbiji veća nego u ratnoj Ukrajini“, naveo je Aleksić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji su zbog „loše politike režima poljiprivrednici na ivici egzistencije, mladi odlaze iz zemlje, mediji su cenzurisani i vlast generiše nasilje mržnju i agresiju“.

„Čak i sada dok pričamo treba da budemo svesni da ima onih koji se spremaju i rade na tome da nas podele, da bi nas oslabili, a oni nastavili da uništavaju Srbiju. Ja njima kažem danas – nema prve i druge Srbije, postoji samo jedna naša Srbija“, izjavio je Aleksić.

Predstavio je petogodišnju strategiju, kako je naveo, „za iskorenjivanje korupcije u okviru koje će se zalagati da sve afere u poslednjim decenijama budu pravno procesuirane i da svi učesnici odgovaraju, a uz formiranje posebnog javnog tužilaštva za borbu protiv korupcije, tužilačko-pravosudne policije i sprovođenje vetinga, odnosno odnosno preispitivanje imovine i potencijalne veze sa kriminalom rukovodioca u pravosuđu“.

BONUS VIDEO – Iza vesti: Miroslav Aleksić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare