Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da smo "danas suviše sumnji videli". "Pozvao sam nadležne da te sumnje, koje su veoma ozbiljne, koje mogu uticati značajno na legitimitet izbornog procesa, što pre provere", kaže on.

Prema rečima Majića, tokom popodneva se skoncentrisao na praćenje onoga što je uznemiravajuće stizalo sa svih strana.

„Da bismo uopšte znali šta je prava izlaznost, šta su pravi rezultati izbora, moramo da znamo šta je pravo stanje. Danas smo suviše sumnji videli, pozvao sam nadležne da te sumnje, koje su veoma ozbiljne, koje mogu uticati značajno na legitimitet izbornog procesa, što pre provere“, kaže on za N1.

Kako je rekao, „čak i kada deluje da je iluzorno, ne sme biti iluzorno“.

„Jer moramo insistirati da državni organi rade svoj posao. Čuli smo prethodnih dana pompezne izjave VJT da je pojačalo dežurstva, jer je čulo da će biti ne znam kakvih nepravilnosti i sad kad smo dobili tvrdnje o ozbiljnim nepravilnostima, dobili smo odgovor da ih ne uznemiravamo“, kaže on.

Ističe da „to može voditi ka ozbiljnim stvarima“.

„Jer to može da ukaže, ako se dogodilo, da su sistemski, na nedozvoljen način, menjana prebivališta. Ne samo davana državljanstva, nego prebivališta ljudima koji ovde evidentno nemaju prebivališta i koji dolaze da glasaju na lokalnim izborima“, kaže.

Ako bi se to potvrdilo, ukazuje on, to može voditi čitavom nizu krivičnih dela i čitavom nizu odgovornosti.

„To se mora hitno odraditi, jer posledice mogu biti veoma ozbiljne. Ako vi nedozvoljeno, organizovano dovodite ljude koji ne glasaju na nekim izborima, da glasaju, vi najgrublje remetite izborni proces. To su stvari sa kojima se ne sme igrati, svako ko se s tim igra podložan je odgovornosti“, kaže on i dodaje da je zato pozvao da reaguju institucije.

Naglašava da su snimci koje je danas video „dosta uznemirujući“.

„To nisu pojedinačni slučajevi. Dobili smo nešto što je zaista i najmasovnije, potencijalno i najozbiljnije, to ne sme ostati neispitano, ne sme ostati nešto s čim će se spekulisati, kad je reč o rezultatima“, kaže on.

BONUS VIDEO: Nepravilnosti i dovoženje birača iz BiH do Arene i dalje po Beogradu obeležilo glasanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar