Siniša Mali Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC

Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde, uputio je otvoreno pismo ministru finansija Siniši Malom.

Ministre Mali,
Hoće li vaše laži o ekonomskim rezultatima ljudima vratiti cenu ulja sa današnjih 220 dinara na prošlogodišnjih 140 dinara, ili cenu junećeg buta sa današnjih 920 dinara na prošlogodišnjih 700 dinara, ili cenu dizela sa današnjih 173 dinara na prošlogodinjih 143 dinara…? Neće.
Pa zašto onda izmišljate da je javni dug za vreme prethodne vlasti bio preko 70 odsto, kada na vašem sajtu piše da nije prelazio 45 odsto, a da je pomenuti javni dug od 70 odsto BDP-a ostvaren tek na kraju 2015. godine, tri i po godine nakon što ste došli na vlast?
Kako danas možete da izjavite da je kamata od 7,25% iz krizne 2011. godine bila zelenaška, kada ste 2015. i 2016. lično ugovorili sa Etihadom kamatu od 7,64%, sve sa neverovatnom provizijom od 6,55%, za koju nikada niste objasnili kome i zašto je uplaćena?
Zašto obmanjujete ljude da su za vreme prethodne vlasti izgubili vrednost plata zbog visoke inflacije, kada, opet na sajtu vašeg mistarstva, jasno piše da su od 2008. do 2012. plate realno rasle u svakoj godini?
Od vaših izmišljenih podataka narodu neće biti lakše, ali bi im bilo lakše kada biste recimo rashode za javne nabavke roba i usluga vratili na nivo iz 2012. godine, a od 850 miliona evra ušteda povećali plate lekara, nastavnika, vaspitačica i medicinskih sestara, povećali subvencije za poljoprivrednike na 150 evra po hektaru i obezbedili besplatne udžbenike i obrok za sve učenike u Srbiji.
Znam da ništa od ovoga nećete uraditi, pošto su vam partijsko/finansijski interesi preči od narodnih, ali vam zato garantujem da će SSP provesti sve navedene mere u roku od šest meseci od dolaska na vlast.
BONUS VIDEO: Predsednik odbora za finansije Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare