Aleksandar Vučić i Aleksandar Gruško Foto: EPA-EFE/MARTIN DIVISEK, EPA/THIERRY MONASSE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra, saopštilo je u subotu Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

Gruško je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.

„Razmotrena su pitanja bilateralne saradnje, sa akcentom na jačanju rusko-srpskog strateškog partnerstva u uslovima rastuće globalne krize“, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Fokus je, dodaje se, zajednički rad na obezbeđivanju stabilnosti na Balkanu i prevladavanje posledica kursa konfrontacije od strane Zapada.

„Strane su potvrdile obostranu želju za poboljašnje saradnje u širokom spektru oblasti, nastavak intenzivnog političkog dijaloga, komunikaciju po liniji ministarstava spoljnih poslova“, zaključeno je u saopštenju.

Gruško i više predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova prisustvovali su u petak humanitarnom koncertu „Srpsko srce – ranjenoj Slavenosrbiji“, koji je u Ruskom domu održan „kao gest volje srpskog naroda da pomogne stradalima u Donbasu“.

BONUS VIDEO – Brnabić: Sankcije Rusiji nisu najbolje rešenje