Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministar Vlade Kosova za zajednice i povratak Goran Rakić i predsednici opština severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok razgovarali su o bezbednosnoj situaciji na severu Kosova s komandantom Kfora Ferencom Kajarijem i komandatnom američke baze Bondstil Kristoferom Samulskim, prenosi KiM Radio.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zajednice i povratak Vlade Kosova, na sastanku je konstatovano da je bezbednosna situacija u ovom području i dalje nestabilna, a predstavnici opština i Rakić upoznali su čelnike NATO na Kosovu sa izgradnjom baza kosovske policije u opštinama Zubin Potok i Leposavić.

„Nećemo dozvoliti nikakve provokacije niti od strane specijalnih kosovskih jedinica, niti od strane Kosovskih bezbednosnih snaga, jer se svakom njihovom jednostranom akcijom ugrožava mir i stabilnost“, istakli su, navodi se u saopštenju.

Oni su poručili da je u pitanju nelegalna gradnja baze kojom su Specijalne jedinice kosovske policije uzurpirale privatnu i opštinsku imovinu u opštinama Zubin Potok i Leposavić.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja potvrdio je da kosovska policija već ima tri nove policijske baze za brzo delovanje na severu Kosova i da je još jedna u izgradnji, podseća KiM radio.

BONUS VIDEO: Opet kosovske varnice i opet Gazivode…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar