Ministar Šarčević verbalno napao novinare, gurao mikrofon N1

Politika 24. feb. 202013:25 > 22:16
Podeli:
Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Ministar prosvete Mladen Šarčević ponovo je verbalno napao novinare dok su ga pitali zbog čega se ni ministarstvo, ni rektorat Univerziteta u Nišu ne oglašava već skoro godinu dana o smeni troje dekana u tom gradu koji su kršili zakon.

Novinarki Južnih vesti rekao je da je navalentna, a potom je gurao mikrofon novinara N1 rekavši mu da je siledžija, prenosi ovaj sajt.

Ministar je zabranjivao snimanje, prethodno prekinuvši konferenciju.

Kako je javio reporter N1, sve se dogodilo uoči predstavljanja okvira za izradu „Strategije obrazovanja i vaspitanja do 2027. godine“ za oblast predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, u zgradi Univerziteta u Nišu.

Na insistiranje novinara da dobiju odgovor na pitanje o dekanima, Šarčević je rekao: „Dobili bi odgovor da ste normalni, a niste“.

Šarčević je pre toga negirao da je novinarima tih medija još prošle godine obećao odgovor o razrešenju tri dekana zbog korupcije.

„Nisam vam obećao i nemojte da budete ‘navalantni’ jer nećete dobiti odgovor nikad više“, rekao je Šarčević vidno iznerviran.

Nakon što su novinari nastavili da insistiraju na odgovoru, Šarčević je nastavio razgovor u istom tonu.

„Zašto mi gurate to (mikrofon) u oči? Sklonite to da ne budem ja siledžija. Sramota ljudi, gde ste to naučili“, izjavio je pre ulaska u salu Univerziteta.