Narodna poslanica Jelena Milošević koja od večeras stupa u štraj glađu rekla je da to ne smatra dramatičnim činom.

Narodna poslanica iz Niša Jelena Milošević jedna je od dve poslanice koje su se priključile koleginici Mariniki Tepić u štrajku glađu, prenosi N1.

Ona je rekla da to ne bi nazvala dramatičnim činom.

„To je poslednje sredstvo koje je ostalo da pokažemo da ćemo istrajati. Ovo ne radim kako bih dobila empatiju, nikad nisam bila žrtva, ja sam borac i kao takva sam se odlučila na čin da mora da se pošalje poruka da izbori nisu bili regularni, nisu bili čak ni izbori i da se od ovih zahteva neće odustati“, kaže ona.

Prema njenim rečima, „to ne znači da traže bilo čije sažaljenje“.

„Tražimo da se sprovede zakon i da se izbori u Srbiji sprovedu onako kako treba i onako kako se sprovode u zemljama EU, jer mi želimo da budemo deo te EU. Ja od vlasti ne očekujem apsolutno ništa u ovom kontekstu niti ovo radimo zato, ovo je poruka građanima da znaju da Srbija protiv nasilja neće odustati od svojih zahteva i da čvrsto stojimo uz njih“, kaže Milošević.

Od predsednika, kaže, ne očekuje empatiju.

„Niti je tražim, niti ga pozivam na bilo šta, pozivam nadležne institucije da rade svoj posao“, kaže.

PROČITAJTE JOŠ:

U Nišu nije bilo lokalnih izbora.

„Prva opština van Beograda koja je „pala“ i u kojoj je SPN pobedila i SNS i SPS jeste Medijana, takođe SPN je osvojila više od 40.000 glasova na nivou grada. Poruka mojim Nišlijama – sutra je u Nišu protest u 18h, Niš nikad nije ćutao na izborne krađe, pozivam ih na protest, da pošalju jasnu poruku, da više nikom ne padne na pamet da menja narod, da nam uvozi birače i da prekraja volju građana“, kaže ona.

Bliže nam se, kaže, lokalni izbori.

„Na ovom mestu se ne brani samo Beograd, brani se Srbija. Ja glasam u Nišu, ne mogu da određujem ljudima u Beogradu kako će da žive“, kaže ona.

Na pitanje zašto samo žene iz koalicije štrajkuju glađu, rekla je da „od žena zavisi svet“.

„I žene će promeniti svet, i jeste borba Davida protiv Golijata, samim tim smo mi žene hrabrije, isturenije, štrajku građu će se priključiti i druge kolege od subote, stavićemo do znanja da se od ovoga neće odustati“, kaže Milošević.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar