Milos Jovanovic
Miloš Jovanović Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović zvanično je danas na mitingu u Novom Sadu predstavljen kao predsednički kandidat koalicije NADA, koju uz DSS čine Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) i 20-tak udruženja gradjana.

Jovanović je na skupu kod spomenika kralju Petru Prvom na Trgu revolucije pred nekoliko stotina gradjana rekao da je pobeda na predsedničkim izborima „prelazna faza ka obnovi parlamentarne monarhije“.

Naveo je da su glavni ciljevi te koalicije „očuvanje Kosova kao svete srpske zemlje u sastavu Srbije, kao i zaštita prava srpskog naroda u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i svim drugim državama gde žive“.

Odbacio je svako pripisivanje genocida srpskom narodu i odgovornosti za raspad bivše zajedničke države ali i svaku ideju o priključenju Srbije NATO.

Jovanović je odbacio i bilo kakvu obnovu jugoslovenske ideje.

„Živeti normalno znači da živimo kao ljudi, a ne kao beskičmenjaci, da hodamo uspravno i volimo svoju zemlju, da branimo istinu i budemo ponosni na to šta jesmo, na našu slobodarsku i slavnu istoriju. Ali, živeti normalno znači i živeti po zakonima u uredjenoj državi, u kojoj naša i sudbina vaše dece ne zavisi od toga da li imate partijsku knjižicu stranke na vlasti“, naveo je Jovanović.

Predsednik POKS Žika Gojković, koji će biti nosilac liste koalicije NADA na parlamentarnim izborima, podsetio je da je Jovanović diplomirao na Sorboni.

„Vratio se u Srbiju da pomogne svojoj zemlji, a nije kao neki drugi stekao diplomu uz pečenje rakije ili stranačku knjižicu“, rekao je Gojković.

Na mitingu koalicije koja nastupa pod sloganom „Da živimo normalno“ svi govornici su poručili da Srbija ne može u budućnost ako se ne vrati korenima i obnovi monarhiju, na šta su prisutni klicali „Hoćemo kralja“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare