Miloš Jovanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Član Predsedništva pokreta Metla i lider DSS Miloš Jovanović izjavio je danas da se ne nada pozivu u vladu i da treba poštovati minimalne principe po kojima nemate šta da tražite u izvršnoj vlasti, ako niste parlamentarna stranka.

„Načelna stvar – da su građani hteli da vide Miloša Jovanovića i bilo koga iz pokreta Metla u izvršnoj vlasti, prvo bi nas stavili u Skupštinu, jer izvršna vlast zavisi od Skupštine“, rekao je Jovanović za televiziju N1.

On je pozvao građane da 1. jula izađu na birališta na više od 200 mesta gde se oni ponavljaju i da daju podršku toj listi za ulazak u parlament.

Nešto više od 200.000 birača ima pravo glasa u sredu, a Jovanović računa da će izaći oko 90.000 njih, saopšteno je iz Pokreta Metla.

„Nama treba 15-20.000 glasova, mi se borimo do kraja, to je moguće, a da li je sigurno – daleko od toga. Ali, mogućnost postoji“, ocenio je on.

Jovanović je rekao da glasači treba da izađu poštujući sve mere predostrožnosti i da nose maske, ističući da „nisu izbori leglo zaraze, već utakmice i kafići“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare